Directa Arbetsmiljö = SANT

Du visste väl att vi inom Directa vurmar lite extra för arbetsmiljö- och hälsofrågorna? För oss är ett hållbart ledarskap nära förbundet med att arbeta systematiskt och främjande med organisatorisk och social arbetsmiljö. Vi arbetar inte enbart med att förebygga och förhindra ohälsa och risker i arbetsmiljön, vi vill också vara med och bidra till hälsofrämjande arbetsplatser. Vi vill att alla ska gilla att gå till jobbet på måndagen!

Arbetsmiljöutbildningar kan vara tråkiga, långsamma och alldeles, alldeles underbara! Nåja, en balans mellan att lära sig vad lagen kräver och samtidigt vända och vrida på perspektiven för att skapa förutsättningar för hälsa och trivsel på arbetsplatsen – det tror vi är bra. Men här kommer fler goda nyheter.

Från och med den 1 januari 2021 går det att ansöka om stöd för arbetsmiljöutbildning. Totalt finns det 75 MSEK att ansöka om, men det finns ett tak per företag och anställd. Se till att vara ute i god tid – förra gången stödet gavs tog det slut snabbt. Detta är ett initiativ från Svenskt Näringsliv, LO och PTK – som innebär att arbetsgivare från privata företag som har kollektivavtal TFA kan ansöka delfinansiering via AFA Försäkring.

Vi på Directa är godkända utbildningsarrangörer av AFA och våra utbildningar går därmed att söka stöd för. Här nedan hittar du exempel på arbetsmiljöinriktade utbildningar som vi ger och som du kan söka stöd för.

Se till att planera in din arbetsmiljöutbildning redan nu i vår, så att du har chans att ta del av stödet. Vi genomför givetvis digitala utbildningar i Zoom eller Teams vid behov.

Ett urval av de arbetsmiljöinriktade och företagsanpassade utbildningar vi kan erbjuda:

  • OSA på distans
  • Leda på distans och digitalt inklusive arbetsmiljöansvaret
  • Konflikter och svåra samtal
  • …..
  • ….

Vi ser fram emot att höra av dig!