Nu lanserar vi äntligen Ledarskap på djupet

Ledarskap på djupet

Ledarskapsträning för chefer och ledare i lednings- eller chefsgrupp som tillsammans vill utveckla och utforska ett mer personligt ledarskap. Vi erbjuder ett alternativ till designade konferenshotell, utdragna föreläsningar och färdiga teorier. I vackra Sörfjärden i Hälsingland får ni tillfälle att tillsammans som grupp utforska och utveckla ledarskapet, samarbetet och verktygslådan för ett hållbart ledarskap och arbetsliv.

Ett reflekterande och personligt ledarskap är framtidens ledarskap. Att hitta fram till ett autentiskt ledarskap är nyckeln till att vara hållbar som ledare och känna mening i vardagen på jobbet och privat.

Vill ni…
  • Tillsammans stanna upp och reflektera över det personliga ledarskapet?
  • Utveckla öppenhet och tillit i gruppen för att samarbeta på ett effektfullt och kreativt sätt?
  • Skapa en verktygslåda för att vara hållbara ledare över tid?
  • Vara i en miljö där naturen bidrar till utveckling och återhämtning?

Då har ni hittat rätt!

Grupputveckling på djupet

I ledningsgruppen eller chefsgruppen har ledaren sina främsta kollegor och möjlighet att skapa ett tryggt forum där hen kan vara sig själv och utvecklas tillsammans. Då kan tillit och öppenhet byggas som en grund för kreativitet och gemensam kraft i uppdraget.

Att arbeta med grupputveckling i en annan miljö, en bit från vardagen på arbetsplatsen, tillför något alldeles extra. Vi möts därför i rogivande, vackra och inspirerande Sörfjärden som ligger vid havet mellan Hudiksvall och Sundsvall i Hälsingland. Det fina Kulturkapellet mitt i byn är vår samlingsplats. Skogen, stranden och havet vår ”arbetsplats” när vi tillsammans utforskar och utvecklar ledarskap på djupet utifrån nya perspektiv och metoder.

Praktiskt

Utvecklingsinsatsen och vistelsen skräddarsys utifrån ledningsgruppens/chefsgruppens specifika behov och önskemål. Vi rekommenderar en vistelse på minst 2 till 3 dagar.

Boende: I stugor för 2-3 personer i Sörfjärden
Måltider: Gemensamma måltider inklusive middag på En liten Sjökrog samt en festmåltid som vi lagar tillsammans. Har ni andra önskemål anpassar vi programmet efter det.
Max antal deltagare: 10
Offert: på begäran

Syfte och mål

Att utveckla ledarskapet, samarbetet och den psykologiska tryggheten i gruppen, för att skapa förutsättningar för en effektfull och välfungerande grupp och ett hållbart arbetsliv för gruppens medlemmar.

Vår utgångspunkt

Vi använder oss av beprövade och evidensbaserade teorier och verktyg, tillsammans med vår egen och gruppens kunskap och erfarenheter. Vi tar utgångspunkt i Försvarshögskolans koncept Utvecklande ledarskap och Indirekt Ledarskap och bygger på med kreativa och utforskande metoder för lärande och personlig utveckling.

Ur innehållet (exempel)
  • Gruppers utveckling och mogenhet
  • Psykologisk trygghet som förutsättning för ett effektivt och kreativt samarbete
  • Dialog om det utvecklande ledarskapet
  • Kartläggning av dina förutsättningar för ett utvecklande och hållbart ledarskap
  • Coachande förhållningssätt och feedback som verktyg
  • Reflekterande team, samtal runt brasan, gående meditation, gemensamma måltider
Handledare  

Ingela Johansson: Ingela har egen chefserfarenhet och bred erfarenhet av arbetsmiljöarbete och ledarskaps- och grupputveckling inom såväl privat som offentlig verksamhet. Hon är diplomerad coach, handledare i Utvecklande ledarskap och Riddarfjärdsmetoden® (chefshandledning i grupp). Privat är Ingela aktiv utövare av den japanska budosporten aikido, förälder, Sörfjärdsbo på fritiden och frilufsare.

Britta Lundkvist: Britta har egen chefserfarenhet, mångårig erfarenhet av ledarskaps- och grupputveckling samt coaching av ledare. Hon är diplomerad handledare i Utvecklande ledarskap och Indirekt ledarskap, diplomerad coach, mindfulnessinstruktör och författare. Hon är även förälder, funkisförälder, syster, norrlänning, golfspelare, naturälskare, bokslukare och student.

Vill du veta mera eller diskutera vidare kring en konkret grupputvecklingsinsats, så gör du det genom att maila eller ringa Ingela eller Britta. Du hittar kontaktinformation här nedan.

Ingela Johansson
Ingela.johansson@directa.se
076-645 29 72

Britta Lundkvist
Britta.lundkvist@directa.se
070-598 99 70

Varmt välkommen!