Aktuellt

Aktuella inlägg

Medarbetare på kontor

Utbildning i AFFÄRSETIK för chefer och medarbetare.

Directa följer upp det fulltecknade Etik-seminariet den 25 april med en ny unik utbildning i Affärsetik. Den vänder sig till dig som vill vässa din etiska kompass och vara en förebild samt vill öka din medvetenhet och kunna identifiera och hantera etiska dilemman i din arbetssituation. Tillsammans med andra får du reflektera över olika dilemman och arbeta med vad som krävs för att hantera etiska brister.

LÄS MER

Nu erbjuder Directa UGL (Utveckling av Grupp och Ledare) i sitt utbud.

Vill du utvecklas som ledare, ta nästa steg eller öka förståelsen för gruppers utveckling? Då kan UGL vara helt rätt för dig.
Vi jobbar direkt med grupprocesser via reflektion, enskilt och in grupp, feedback samt direkt och klar kommunikation. För att kunna leda andra bör du veta var du själv står. Eller hur?
Intresserad?

LÄS MER

Nya konsulter på Directa

Vi hälsar nu två nya konsulter, Jörgen Dalström och Annika Jederström välkomna till oss på Directa. Jörgen jobbar med fokus på grupper och individer genom att förstå hur man bygger framgångsrika team och håller bl.a. i utbildningar i Försvarsmaktens koncept UGL.

LÄS MER

Vi vill bli fler konsulter

Är du en konsult som idag jobbar i egen verksamhet och söker sammanhang och stimulans från kollegor då kanske du vill ta din konsultverksamhet till nästa nivå tillsammans med oss? Vi är stolta över det vi uträttar för våra kunder som finns inom både privat näringsliv, offentlig sektor och idéburna organisationer. Kanske passar du in i vårt gäng?

LÄS MER
Ledarskap på djupet

Nu lanserar vi äntligen Ledarskap på djupet

Ledarskapsträning för chefer och ledare i lednings- eller chefsgrupp som tillsammans vill utveckla och utforska ett mer personligt ledarskap. Vi erbjuder ett alternativ till designade konferenshotell, utdragna föreläsningar och färdiga teorier. I vackra Sörfjärden i Hälsingland får ni tillfälle att tillsammans som grupp utforska och utveckla ledarskapet, samarbetet och verktygslådan för ett hållbart ledarskap och arbetsliv.

LÄS MER

Arkiv

Sommartankar från oss på Directa!

Vi på Directa har observerat och reflekterat kring det vi ställts inför under Coronaperioden och de förändrade arbetssätt det inneburit på mycket kort tid. Och vad säger kunderna och forskningen då? Ja, mer om det finner du i vårt sommarhälsning.

LÄS MER

Stöd för att komma vidare ur krisen!

Det är viktigt att du som chef orkar med pressen och hittar egen balans för att kunna se möjligheter. Sverige befinner sig just nu i en kris med Corona (Covid-19) som har utmanat vår trygghet och struktur. Tillsammans måste vi hindra smittspridning och samtidigt hålla liv i verksamhet, ekonomi och samhälle.

Många chefer och medarbetare är just nu hårt pressade. Directa har goda erfarenheter av att arbeta digitalt med både individer och grupper och kan ge kvalificerat stöd genom mentor- och coachsamtal. Eller varför inte i en avstressande miljö utomhus. Vi kan även ställa upp i interimsuppdrag vid lång frånvaro.

Vi på Directa hjälper dig  – kontakta oss

LÄS MER

Ingela Johansson ny konsult på Directa!

Vi hälsar vårt senaste tillskott på konsultsidan, Ingela Johansson varmt välkommen till oss på Directa. Ingela har lång chefserfarenhet att falla tillbaka på och har verkat inom såväl privat som offentlig verksamhet. Vill ni veta mer om Ingelas bakgrund och vad hon kan hjälpa dig med så finner du det under “Om oss” i huvudmenyn.

LÄS MER

Är du konsult som söker kollegor?

Directa söker fler konsulter. Är du kanske en av dem som idag redan är konsult men i helt egen regi eller som har bestämt dig för att bli konsult – då kanske vi är något för dig?

LÄS MER

Directa öppnar kontor i Simrishamn

Directa har nu även ett kontor i Simrishamn i Skåne där vi har Peter Rimsby på plats. Så är du nyfiken på vad vi kan hjälpa till med södra Sverige så hör av dig till Peter eller någon annan på Directa.

LÄS MER

Marie Quennerstedt ny på Directa!

Vi välkomnar Marie Quennerstedt till Directa som organisationskonsult. Marie har en lång chefs- och ledarerfarenhet med kunskaper kring vad bl.a. komplexa förändringsarbeten handlar om. Vi hälsar Marie välkommen och mer om Marie finner du under “Om oss” i huvudmenyn.

LÄS MER