Sök ekonomiskt stöd genom Afa för din arbetsmiljöutbildning

AFA Logga för atbetsmiljöutbildning

Passa på att utnyttja denna fantastiska möjlighet att utbilda chefer och arbetsmiljöombud i arbetsmiljöarbete och få delar av den finansierad genom Afa Försäkring. Vi på Directa är godkända utbildningsarrangörer av AFA och du kan därmed söka stöd för våra utbildningar.

Du visste väl att vi inom Directa vurmar lite extra för arbetsmiljö- och hälsofrågorna? För oss är ett hållbart ledarskap nära förbundet med att arbeta systematiskt och främjande med organisatorisk och social arbetsmiljö. Vi arbetar inte enbart med att förebygga och förhindra ohälsa och risker i arbetsmiljön, vi vill också vara med och bidra till hälsofrämjande arbetsplatser. Vi vill att alla ska gilla att gå till jobbet på måndagen!

Arbetsmiljöutbildningar kan vara tråkiga, långsamma och alldeles, alldeles underbara! Nåja, en balans mellan att lära sig vad lagen kräver och samtidigt vända och vrida på perspektiven för att skapa förutsättningar för hälsa och trivsel på arbetsplatsen – det tror vi är bra. 

Under åren 2021 till 2023 går det att ansöka om stöd för arbetsmiljöutbildning. Totalt finns det 75 MSEK att ansöka om, men det finns ett tak per företag och anställd. Se till att vara ute i god tid – förra gången stödet gavs tog det slut snabbt. Detta är ett initiativ från Svenskt Näringsliv, LO och PTK – som innebär att arbetsgivare från privata företag som har kollektivavtal TFA kan ansöka delfinansiering via AFA Försäkring.

Här nedan hittar du exempel på arbetsmiljöinriktade utbildningar som vi ger och som du kan söka stöd för:

  • OSA i praktiken
  • Hälsofrämjande ledarskap
  • Leda på distans och digitalt inklusive arbetsmiljöansvar
  • Konflikter och svåra samtal

Gör som flera av våra kunder, t ex Biotage och Strömberg Distribution – satsa på arbetsmiljökunskaper hos chefer och arbetsmiljöombud!

Kontakta oss om du vill veta mera.